Tenerifė: Anaga parkas ir ilgas kelias link Teidės

Sukurta: Henrikas Baldauskas Kategorija: Kelionės Data:

Šį kartą nusprendžiau aplankyti Anaga parką, esantį salos Šiaurinėje dalyje, o vėliau dar kartą pakilti kokiu nors nebandytu maršrutu į Teidės parką, pro kurį galėčiau grįžti namo.

Tą dieną turėjau nuvaryti automobilį į Šiaurinį oro uostą, tad įsimečiau ir dviratį ir taip sutaupiau keliasdešimt kilometrų jau važiuoto atstumo.  

Pakeiliui į viršūnę, poilsio stotelė

Šiaurinėje dalyje dažnai būna debesuota ir siaučia vėjai. Prieš kelias dienas bandėme čia surengti pasivaikščiojimą, tačiau tą dieną debesys buvo užkloję kalnus, o oras tesušilo iki +12 laipsnių. Šiandien buvo giedra ir gražu.

Pusryčiai su vaizdu į Teidę

Kelias vietomis nutiestas kalnų viršūnėmis. Labai smagu važiuoti, dairantis į abi puses. Nors bijantiems aukščio gal ir ne taip jauku. Teidės nacionalinis parkas

Kelias į Taganana.

Teidės nacionalinis parkas

Pasivažinėjus po Anaga parką, pasukau link San Andres miestelio, į kurį vedė keliolikos kilometrų vingiuotas keliukas žemyn. Leidžiantis teko pasivyti ir lenkti keletą automobilių. Su dviračiu nusileidimas greitesnis.

Teidės nacionalinis parkas

Apie pietus pasiekiau salos sostine - Santa Cruz. Mieste daug judėjimo ne tiek gatvėse, kiek uoste.

Teidės nacionalinis parkas

Užtrukau kol pervažiavau visą Santa Cruz - daug teko stovinėti prie šviesoforų, taip pat kelias ėjo po truputį aukštyn. Priemiestyje užkandau ir pasukau į Pietus. Vos tik palikau Santa Cruz, gamtovaizdis ėmė keistis. Horizonte Candelaria ir Guimar slėnis (į jį ir vykau). Į negyvenamą salą nelabai panašu ;)Teidės nacionalinis parkas

Buvo pats vidudienis ir aukštai pakilusi saulė tiesiog sunkė visą energiją. Kurį laiką teko važiuoti be vandens, kol suradau Guimar mieste parduotuvę. Iki jos reikėjo specialiai leistis nuokalne apie 4 kilometrus, kuriuos vėliau vėl teko įveikti. Nedžiugino tai manęs, tačiau priešakyje laukė pakilimas į 2300 m aukštį. Be vandens tai daryti būtų buvę savižudiška. Atsigėręs keletą gurkšnių, žvilgtelėjau į įdomią etiketę, tačiau išsivertus paaiškėjo, kad čia "nieko asmeniško" :)

Teidės nacionalinis parkas

Pakilus į 700 metrų aukštį, visiškai praradau ūpą. Teko stoti ir ieškoti būdų atsistatyti.

Teidės nacionalinis parkas

Tam šį kartą geriausiai tiko šis legendinis gėrimas!

Teidės nacionalinis parkas

Pasipildžius energijos, tęsiau kilimą. Nuotraukoje Guimar slėnis iš 1000 metrų aukščio.

Teidės nacionalinis parkas

Jau kelias valandas vis kilau į viršų, o kelias vis vingiavo ir vingiavo. Nuobodulį retkarčiais praskaidrindavo žurnalistų ar testuotojų bandomi prabangūs Audi automobiliai - jie užvažiuodavo į kalną, o po to visu greičiu žemyn. Cypiantys ratai girdėjosi visame kalne.

Teidės nacionalinis parkas

Po kelių sunkių valandų kilimo, pagaliau sustojau nuotraukai. Jaučiausi taip, tarsi būčiau įveikęs visą kalną, tačiau nuo šios vietos dar reikėjo kilti apie 500 metrų, kurie gerokai išsunkė.

Teidės nacionalinis parkas

Ten tolumoje apačoje Puerto De La Cruz. Tiesiai iki jo kokie 8 kilometrai. Važiuojant keliu - dar 40 kilometrų...

Teidės nacionalinis parkas

Visiškai netoli ankstesnės nuotraukos, vaizdas į kitą salos pusę. Čia panašus atstumas iki Guimar miestelio. Juos viso labo skiria 16 kilometrų ir kalnai...

Teidės nacionalinis parkas

Puikus greitas posūkis (jeigu leidiesi žemyn:))

Teidės nacionalinis parkas

Po 10-ies valandų kelionės po salą, pagaliau aš aukščiausiame taške - 2315m. Jau vakarėja, o manęs dar laukia ilgas nusileidimas.

Teidės nacionalinis parkas

Nusileidimas kartu su saule, greitai besislepiančia horizonte už Las Palma salos, kažkur toli vandenyne...

Pasivažinėjimo metu įveikiau 176 kilometrus, kas būtų visai nedaug, jeigu ne 3660 metrų vertikalaus pakilimo, kuris gerokai privertė paplušėti. Nepaisant to, šis maršrutas pasirodė vienas įdomiausių ir patraukliausių išbandytų čia!

Techninė informacija:

http://www.movescount.com/moves/move103040226

Žymos:

tenerifė kelionės dviračiu

Dviraciuzygiai.lt puslapyje yra naudojami slapukai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsamią informaciją rasite slapukų naudojimo puslapyje