Tenerifė: žiemos pradžia saloje

Sukurta: Henrikas Baldauskas Kategorija: Kelionės Data:

Taip jau susiklostė gyvenimas, kad pasitaikė puiki proga šiek tiek pakreipti savo gyvenimą neįprasta vaga ir pabėgti nuo rutinos, lietuviško šaltuko, žiemos pagyventi į amžinojo pavasario salą - Tenerifę. Gyvenimas čia iš šono atrodo tingus ir lėtas, tačiau prie to neesu pratęs, todėl daugiausiai tenka darbuotis prie dviraciuzygiai.lt naujų projektų bei, žinoma, keliauti po salą dviračiu. Apie tai ir norėčiau papasakoti Jums šiame ir kituose dienoraščio įrašuose. 

Dviračio paieškos

Nuo pat atvykimo į salą pradėjau dairytis tinkamo pento dviračio. Pirmiausia buvau nusižiūrėjęs B'twin Triban 520/500, kurie pagarsėję, kaip ekonominiai variantai su labai geru kainos/kokybės santykiu. Čia, Tenerifės saloje, jų kaina dar patrauklesnė, nes saloje taikomas lengvatinis PVM(IGIC) - 7%. Pasikalbėjau su konsultantu dėl reikiamo dydžio (60cm), sako vietoje neturime, tačiau per ketvertą dienų galima atplukdyti iš kontinento. Morališkai pasiruošiau pirkiniui ir po kelių dienų nuvykau įsigyti. Kitas konsultantas jau įtikinėjo, kad pristatyti nebegalės ir vienintelis variantas pirkti internetu su pristatymu į savo adresą. Dėl tokio pakeitimo, dviračio kaina pabrango apie 150EUR, tad nusprendžiau pasidairyti kitų variantų. Apsilankiau El Medano mieste esančioje Bikepoint dviračių parduotuvėje. Jie atstovauja BMC ir Ridley vardus, bet turi ir nuomojamų įvairesnių. Patikino mane, kad su dydžiais šiuo metu, kai yra sezonas (nemažai dviratininkų dėl amžinos vasaros dabar ruošiasi čia sezonui) bus sudėtinga. Pasiūlė iki pirmadienio gauti Marin Pasubio. 

Turėjau dar vieną rekomendaciją dėl kitos parduotuvės, tad pas tuos pačius vaikinukus išsiaiškinau, kur yra Scott atstovybė ir nuvykau ten. Paaiškėjo, kad čia ko gero didžiausia saloje parduotuvė. Pardavėjas Edmundo papasakojo, kad pas juos dažnai atvyksta įvairios komandos, neseniai net ir pačio Alberto Contador mechanikai lankėsi. Man buvo pasiūlyta įsigyti 2013 metų Scott Speedster 20, kuris buvo nuomotas 2014 metais guided plento turams. Stovis neblogas, geometrija patiko, kaip bonusą pasiūlė permontuoti naujas padangas, sėdynę ir pritaisyti gertuvę su laikikliu. Taip ir sukirtome rankomis. Taigi, Vuelta a Tenerife treniruočių ir kelionių stovykloje naudosime Scott S20.
Šiandien atlikau pirmąjį važiavimą. Kol kas neilgas - nuo Puerto de la Cruz iki El Soccoro pliažo ir atgal. Norisi priprasti prie dviračio, kalnų ir karščio. Taip, dieną minant čia karšta, o ir įkalnės reikalauja adaptacijos. Bet kokiu atveju, kelionės ir nuotykiai prasideda!

Žymos:

Tenerifė dviračiai kelionės

Dviraciuzygiai.lt puslapyje yra naudojami slapukai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsamią informaciją rasite slapukų naudojimo puslapyje