Tenerifė: Kelionė per Teno parką

Sukurta: Henrikas Baldauskas Kategorija: Kelionės Data:

Toliau tęsiu pažintį su Tenerifės salos įdomesnėmis vietovėmis. Ne tiek jau ir daug jų nelankytų liko, tačiau viena kryptis, kurią būtinai norėjau apvažiuoti, tai Teno parkas. Tai viena iš trijų kalnuotų salos teritorijų, vakarinėje dalyje tarp Santiago del Teide, Buenavista del Norte, El Tanque miestelių. Na o turbūt žymiausia gyvenvietė čia - Masca, įsikūrusi tarp stačių kalnų, kur bijantiems aukščio, turbūt sudėtinga ir išbūti jau nekalbant apie galimybę gyventi. Dviratininko požiūriu, tai reljefiškai įdomus ir vaizdingas maršrutas, kuriame yra ir stačių nuokalnių ir įkalnių. 

Puerto de la Cruz palikau apsiniaukusį ir už kelių kilometrų pasiekiau daug giedresnį orą.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Taip atrodo mano ir tų daugelio sutinkamų dviratininkų sportininkų "kasdienis" kelias į salos vakarinę pakrantę. Vienoje pusėje 200 m uola, kitoje pusėje vandenynas.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Nors tokių dviračių takų saloje nėra (daug kur ir nelabai reikia, nes kelkraštis būna apie 2 m, o vairuotojai labai mandagūs) daug, tačiau kur pasitaiko, tai nieko visiška tobulybė :)

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Artėjant link Garachico miestelio prasidėjo lengvas nusileidimas. Grožėjausi bananų plantacijomis, kurių viduryje stovėjo ranča. Graži vieta gyventi.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Pasiekęs Buenavista del Norte pradėjau pakilimą link Masca. Gal anksčiau būčiau rašęs apie tai koks buvo sunkus pakilimas, tačiau, jei atvirai, dabar buvo lengva :)

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Atokvėpio minutė ir pasižvalgymas po slėnį. Lankausi čia gal ketvirtą kartą, tačiau pirmą kartą pasitaikė giedras oras. Dažniausiai nuotraukoje matomų kalnų viršaus nesimato.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Įveiktas kelias.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Dažniausiai kelyje lenkdavo mane, tačiau šį motorinį vežimaitį šį kartą aš aplenkiau. Beje, gana egzotiškas vaizdas, kad kas nors vežtų nupjautą žolę (nes jos nėra). Dar nebuvau matęs to darant Tenerifėje.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Vienas nuostabiausių dalykų, kai keliaudamas gali pakelėje rasti maisto. Vienas tokių mano nuostabių atradimų yra Nispera vaisiai. Sultingi, šiek tiek rūgštoki, tačiau taip pat saldūs, šiek tiek primena slyvą, šiek tiek citriną, šiek tiek obuolį. Pats tas energijai palaikyti!

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Nusiskyniau keletą ir skanaudamas tęsiau kelionę.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Viena iš perėjų, kurioje atsiveria pietinė salos pusė ir kaip mat keičiasi augalija. Horizonte nežymiai matosi La Gomera sala.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Vamos Roberto!!!

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Masca liko ten žemai apačioje. Buvau taip susikoncentravęs į šį kilimą, kad visai pamiršau net vieną kitą nuotrauką sustoti padaryti. Taigi šis pakilimas ko gero buvo visos kelionės kulminacija. Per ne pilnus 5 kilometrus reikėjo pasikelti nuo 600 m iki 1144 m. Statu, karšta, iššūkiška. Kelias siauras ir gausus turistų automobilių. Tačiau jie daugiau mane motyvavo judėti į priekį nei trukdė. Dar niekada gyvenime neesu sulaukęs tiek gyvų like'ų - pralenkdami vairuotojai dažnai iškeldavo nykščius į viršų - ir su automobiliu čia nėra lengva. Bet kokiu atveju, pakilimas įveiktas sėkmingai.

Teno parkas. Tenerifė dviračiu

Pabaigus pakilimą, maždaug 1144 m aukštyje pervažiavau į kitą masyvo pusę, nuo kurios atsivėrė Santiago del Teide ir dvi viršukalnės - El Teide ir Pico Viejo. Toliau jau išbandytais keliais grįžau sėkmingai namo :)

Techninė kelionės informacija

Žymos:

Tenerife keliavimas dviraciu dviračių turizmas kelionės kanarai

Dviraciuzygiai.lt puslapyje yra naudojami slapukai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsamią informaciją rasite slapukų naudojimo puslapyje